Լրահոս
Օրվա լրահոսը

«Մ՜հանչա» կամ քաղցր օձ՝ Մարոկկոյից. արեւելյան համեղ թխվածք

Դեկտեմբեր 25,2016 12:30

Այս յուրահատուկ արեւելյան, ավելի կոնկրետ՝ մարոկկոյան թխվածքը շատ հեշտ է պատրաստելը, այն շատ համեղ է եւ մի բաժակ սուրճի հետ իսկական վայելք է:

Անհրաժեշտ մթերքները

Ֆիլո խմորի պատրաստի շերտեր (փախլավայի համար նախատեսված բարակ խմորաշերտերն են, որոնք այժմ վաճառվում են երեւանյան գրեթե բոլոր սուպերմարկետներում)- 1 տուփ (500 գրամ)

Կրեմի համար

200 գրամ նուշի ալյուր (կարող եք փոխարինել պարզապես աղացած նուշով)
200 գրամ կարագ կամ հալած յուղ
200 գրամ շաքարի փոշի
1 նարնջի կեղեւ
1թեյի  գդալ աղացած դարչին
1 բուռ ոչ աղի, առանց կեղեւի պիստակ (պարտադիր չէ)
2 ձու
1 ճաշի գդալ ալյուր
2 ճաշի գդալ վարդաջուր (կարող եք գտնել արեւելյան համեմունքների խանութներում, ծայրահեղ դեպքում կարող եք փոխարինել նարնջի թարմ քամած հյութով)

Ինչպես նաեւ՝
Վարդի չորացրած թերթիկներ
2 ճաշի գդալ շաքարավազ
2-3 ճաշի գդալ հալած յուղ
1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Ֆիլո խմորները սովորաբար վաճառվում են սառեցված վիճակում: Նախապես ամբողջովին ապասառեցրեք:

odz1

Պատրաստեք կրեմը: Շաքարի փոշին, նուշի ալյուրը, սովորական ալյուրը, ձուն, վարդաջուրը, նարնջի քերած կեղեւը, դարչինը, կտրատած պիստակը լավ խառնեք: Քիչ-քիչ ավելացրեք փափուկ կարագը կամ հալած յուղը: Կրեմը պատրաստ է:
Լրիվ ապասառեցված ֆիլո խմորի շերտերը բացեք եւ իրար վրա «հենած» վիճակում շարեք սեղանի վրա՝ մոտ 2 մ երկարությամբ: Խմորի շերտերը պետք է մեկը մյուսին մի փոքր ծածկեն, որպեսզի բաց հատված չմնա:

odz2

Խմորի մի ծայրին՝ ողջ երկայնքով մեկ, գդալ-գդալ դրեք կրեմը: Մնացած մասի վրա հալած յուղ քսեք, վրան ցանեք վարդի չորացրած թերթիկներ, շաքարավազ: Սկսեք կրեմոտ եզրից խմորը փաթաթել:

odz3 odz4

Ստացվելու է 2մ երկարությամբ «օձ»: «Օձին» գալարեք ինքն իր շուրջը, եւ ստացված գալարը տեղավորեք խմորի տապակի մեջ: Վրան քսեք եւս մի քիչ յուղ, ցանեք վարդի թերթիկներ եւ դրեք նախապես 170-180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտ 45 րոպեով՝ մինչեւ լավ վարդագունելը:

odz5

Հանեք ջեռոցից, վրան շաքարի փոշի ցանեք եւ մատուցեք:

odz6

Կարող եք մատուցել հարած սերուցքի կամ պաղպաղակի հետ: «Օձը» արտաքինից խրթխրթան, իսկ մեջը՝ նուրբ ու փափուկ, բերանում հալվող խմորեղեն է:
Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Դեկտեմբեր 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Նոյ   Հուն »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031