Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Բանջարեղենով կուսկուս

Ապրիլ 23,2017 12:30

Կուսկուսը մանրաձավարից պատրաստվող նպարեղեն է` շատ տարածված Հյուսիսային Աֆրիկայի երկրներում եւ Միջին Արեւելքում: Այն շատ համեղ է եւ շատ արագ է պատրաստվում: Կուսկուս է կոչվում նաեւ այն ուտեստը, որը պատրաստում են նույնանուն նպարեղենից: Հայտնի են մսով, ձկով, ընդեղենով, ինչպես նաեւ` քաղցր կուսկուսները:
Առաջարկում եմ այսօր պատրաստել բանջարեղենով կուսկուս:

Անհրաժեշտ մթերքները

Կուսկուս-1 բաժակ
Եռացրած ջուր-1 բաժակ
Աղ, սեւ եւ կարմիր պղպեղ- ըստ ճաշակի
Կիտրոն-1 հատ
Թարմ անանուխ-7-8 ճյուղ
Սոխ- 2 գլուխ
Պրաս (բուլղարական սոխ)- կես ճյուղ
Կարմիր թարմ պղպեղ- 1 հատ
Սխտոր- 1 պճեղ կամ 1 թարմ սխտորի ճյուղ
Լոլիկի չիր (պարտադիր չի)- 10 հատիկ
Ձիթապտղի յուղ- 100 մլ
Բուսական յուղ- 4 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ լցրեք կուսկուսը եւ նույն քանակով եռման ջուր: Թասը ծածկեք կափարիչով կամ պոլիէթիլենային թաղանթով: Դրեք մի կողմ` 5-10 րոպեով:


Այդ ընթացքում մաքրեք եւ լվացեք բանջարեղենը:

Կիտրոնի կեղեւը քերեք մանր անցքերով քերիչով: Անանուխի տերեւներն առանձնացրեք եւ մանր կտրատեք: Կիտրոնի կեղեւը, կիտրոնի հյութը, համեմունքները, անանուխի տերեւներն ու ձիթապտղի յուղը լցրեք կուսկուսի վրա, որն արդեն ամբողջությամբ ջուրն իր մեջ քաշած կլինի եւ պատառաքաղով լավ խառնեք, որպեսզի խմորագնդիկներ չմնան:
Բուսական յուղը տաքացրեք թավայի մեջ:

Ավելացրեք մանր կտրատած սոխը, շատ լավ կլինի եթե մի գլուխը լինի կարմիր, մյուսը` սպիտակ: Մի քանի րոպե տապակելուց հետո ավելացրեք կտրատած պրասը, սխտորը, կարմիր թարմ պղպեղն ու լոլիկի չիրը:

Պարբերաբար խառնելով` թողեք տապակվի 20-25 րոպե` շատ ցածր կրակի վրա: Այս սոխառածին կարող եք նաեւ չորացրած հազրեվարդ կամ ուրց ավելացնել:

Այս ողջ խառնուրդն էլ տաք վիճակով ավելացրեք կուսկուսին, լավ խառնեք եւ մատուցեք: Տաք վիճակում բանջարեղենով կուսկուսը կարող է որպես խավարտ մատուցվել մսեղենի եւ ձկնեղենի հետ, իսկ սառած վիճակում` հոյակապ աղցան է:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ»

22.04.2017

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Ապրիլ 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մար   Մայիս »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930