Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Արեւելյան քաղցրավենիք «Շամալի»

Սեպտեմբեր 27,2015 12:30

«Շամալին» թեթեւ բիսկվիթային խմոր է՝ քաղցր օշարակով ներծծված, ընդ որում՝ խմորի մեջ ձու չկա, եւ դրանով իսկ շատ հարմար է հատկապես խոլեստերինի ավելցուկով տառապողների համար: Ալյուրի փոխարեն «Շամալիի» մեջ օգտագործվում է սպիտակաձավար, ինչի շնորհիվ խմորը շատ հետաքրքիր տեքստուրա ունի:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խմորի համար

Կարագ- 100 գրամ
շաքարավազ – 100 գրամ
մածուն- 0,5լիտր (ես սովորաբար վերցնում եմ 300 գրամ մածուն + 1 խոշոր նարնջի կամ թուրինջի թարմ քամած հյութ)
սոդա- 1 թեյի գդալ
մանրաձավար (манная крупа)- 500 գրամ
վանիլի մզվածք – 1 ճաշի գդալ (կամ փոշի վանիլ` 1 տուփ)

Օշարակի համար
Ջուր- 2 բաժակ
Շաքարավազ- 700 գրամ
Կիտրոնի հյութ- 2 ճաշի գդալ (դրա փոխարեն ես օշարակի մեջ եմ գցում այն նարինջը կամ թուրինջը, որի հյութը քամել եմ խմորի մեջ)

Պատրաստման եղանակը

shamali-1

Կարագն ու շաքարավազը հարեք:

shamali2

Ավելացրեք մածունը, քամեք մեջը նարնջի (թուրինջի, կիտրոնի) հյութը, սոդան, ապա՝ սպիտակաձավարը: Լցրեք ջեռոցի թավայի մեջ եւ դրեք նախապես 190 աստիճան տաքացված ջեռոցը: Կարող եք խմորի վրա մանրած նուշ ավելացնել, գեղեցիկ է ստացվում:

shamali3 shamali4

Մինչեւ խմորը կպատրաստվի, փոքրիկ կաթսայի մեջ լցրեք օշարակի համար նախատեսված մթերքները՝ շաքարավազը, ջուրը եւ ցիտրուսի կեղեւը, լավ խառնեք եւ թողեք եփվի 10-15 րոպե, ապա անջատեք եւ թողեք սառչի:

shamli5 shamali6

Հենց խմորը պատրաստ լինի (վրան մի թեթեւ ոսկեգունի, եւ փայտիկը մեջը մտցնելուց չոր դուրս գա), հանեք, տաք-տաք վիճակում կտրատեք եւ վրան անմիջապես լցրեք օշարակը: Ձեզ այն չափից դուրս շատ կթվա, բայց չմտածեք, խմորը գրեթե ամբողջությամբ այն կքաշի: Ամեն դեպքում, օշարակը լցնելու պահին պետք է ամբողջությամբ ծածկի խմորը եւ դեռ մի մատ էլ բարձր լինի: Եթե դրանից ավելի շատ է ստացվել, ապա կարող եք լցնել որեւէ սոուսամանի մեջ եւ մատուցել առանձին:

shamali7
Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ»

26.09.2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Սեպտեմբեր 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Օգո   Հոկ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930