
Այս բլիթները շատ հարմար են հատկապես նախաճաշի համար, քանի որ հագեցնող են, մատուցման բազմազան ձեւեր ունեն, եւ վերջապես` համեղ են:

3 ձու,
Կարդացեք նաև
3 բաժակ կաթ
1 բաժակ շաքարավազ
2 բաժակ ալյուր
2 գդալ բուսական յուղ
1 գդալ սոդա
մի պտղունց աղ
50-60 գրամ կարագ
Ձուն եւ շաքարավազը հարել, ավելացնել կաթը, բուսական յուղը, սոդան եւ աղը, շարունակել հարել եւ զգուշությամբ ավելացնել ալյուրը: Պետք է դառնա թթվասերի խտության խմոր` շատ ավելի խիտ, քան սովորական նրբաբլիթների (блинчики) խմորը: Եթե զգաք, որ էլի է ալյուր հարկավոր` համապատասխան խտության հասնելու համար` ավելացրեք, եթե տեսնեք, որ չափից դուրս խիտ է, մի փոքր կաթ կամ հանքային ջուր ավելացրեք:


Կարագոտած բլիթի վրա դրեք հաջորդ բլիթը, կրկին վրան կարագի կտոր դրեք, հետո մյուսը, ապա մյուսը եւ այդպես շարունակ` չմոռանալով կարագի կտորը դնել բոլոր բլիթների վրա:
Ցանկալի է մատուցել տաք, գոնե` գոլ վիճակում: Եթե ավելանան, պոլիէթիլենային տոպրակով ծածկեք եւ դրեք սառնարան: Հաջորդ օրը տաքացրեք եւ մատուցեք:
Բլիթները համեղ են ինչպես իրենք իրենցով` առանց որեւէ այլ հավելումի, այնպես էլ` տարբեր հավելումներով: Օրինակ, իմ դուստրերը նախընտրում են ուտել դրանք` մի փոքր դարչին եւ շաքարավազ ցանած վրան, կամ վրան «Նուտելա» քսած եւ բանան կտրատած:

Ի դեպ, այս բլիթներն այնքան ունիվերսալ են, որ կարելի է ոչ միայն պատրաստ լինելուց հետո տարբեր հավելումներ անել, այլեւ` պատրաստման ընթացքում: Օրինակ, մի անգամ ես անմիջապես խմորի մեջ ավելացրեցի մի բանան, որն այնքան էր հասել, որ արդեն ուտելու համար հարմար չէր, իսկ բանանով թխվածք թխելու ժամանակ չունեի: Բլիթները բուրում էին բանանով եւ շատ համեղ էին:
Մեկ ուրիշ անգամ շփոթվել էի եւ կաթի փոխարեն թան էի ավելացրել (այն ֆիրման, որի կաթնամթերքը ես օգտագործում եմ` գրեթե նույնական շշերի մեջ է արտադրում կաթն ու թանը), երբ նկատեցի, արդեն ամբողջ թանը լցրել էի, ստիպված մի քանի գդալ թթվասեր ավելացրեցի եւ ալյուրի քանակը շատացրեցի: Արտակարգ համեղ բլիթներ էին ստացվել:
Իսկ այսօր, երբ արդեն գրեթե ամեն ինչ լցրել էի խմորի մեջ, ալյուրս չբավարարեց: Քանի որ մոտակայքում ոչ մի խանութ առավոտյան ժամը 7-ին բաց չէ` ստիպված էի մի բան մտածել: Արդյունքում` խմորի մեջ ավելացրեցի փոխինձ: Բլիթներս ստացվեցին շատ բուրումնավետ եւ կարմրաթշիկ:
Մի վախեցեք փորձարկումներից` եթե, իհարկե,դրանք խելքին մոտ են:
Բարի ախորժակ:



















































