Որպեսզի ստանաք իսկապես փափուկ, նրբահամ սթեյք՝ ամենակարեւորը մսի ճիշտ ընտրությունն է:
Լավագույն տարբերակը, իհարկե, մեջքի սուկին է՝ ողերի արանքում գտնվող միսը: Սակայն այն միշտ չէ հնարավոր գտնել, գտնելիս էլ՝ չափազանց թանկ է, այդ դեպքում կարելի է վերցնել մեջքի ֆիլեն, կամ մսավաճառների ասած՝ «դրսի սուկին»: Այն նույնպես շատ նուրբ, առանց ջլերի միս է: Մսավաճառները ձեզ կառաջարկեն ազդրամիս, սակայն այդ կտորն ավելի լավ է լանգետի համար, որովհետեւ առանց լավ ծեծելու՝ կոշտ կստացվի: Մի խոսքով, եթե ուզում եք ոչ թե ծեծված մսով լանգետ, այլ իսկական սթեյք՝ վերցրեք մեջքի սուկին կամ ֆիլեն: Խոսքը, բնականաբար, տավարի մսի մասին է:
Կարդացեք նաև

Հանեք կրակից, դրեք փայտե տախտակի վրա: Առնվազն երկու րոպե թողեք միսը հանգստանա, չկտրեք: Ի դեպ, նաեւ տապակելու ընթացքում չտրվեք գայթակղությանը եւ միսը պատառաքաղով կամ դանակով չծակեք, թողեք հանգիստ տապակվի:
Կրակից հանելուց Երեք-չորս րոպե հետո նոր կարող եք մատուցել՝ ինչպես ամբողջական կտորներով, այնպես էլ, ցանկության դեպքում՝ կտրատած:


Կարող եք մատուցել որեւէ աղցանով, սոուսով կամ խավարտով, եւ իհարկե՝ կարմիր, դառը գինով:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ
«Առավոտ» 27.09.2014





















































