Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Շոկոլադե «Պավլովա»

Հունիս 28,2020 14:30

Ժամանակին ձեր ուշադրությանը ներկայացրել եմ հանրահայտ «Պավլովա» աղանդերի բաղադրատոմսը՝ հիշեցնելով  այդ աղանդերի ստեղծման պատմությունը: Այսօր առաջարկում եմ Շոկո- Պավլովայի բաղադրատոմսը, որը նույնքան թեթեւ եւ համեղ է, որքան օրիգինալ տարբերակը, սակայն կգոհացնի նաեւ շոկոլադի սիրահարներին:

Անհրաժեշտ մթերքները

Ձվի սպիտակուց- 8 ձվի

Շաքարավազ-4ճաշի գդալ

Խնձորի կամ սպիտակ գինու քացախ-2 ճաշի գդալ

Եգիպտացորենի օսլա-4 ճաշի գդալ

Կակաոյի փոշի-3 ճաշի գդալ

Կրեմի համար

Սերուցք (33 կամ ավելի բարձր տոկոսանոց)-300 մլ

Շաքարի փոշի-3 ճաշի գդալ

Շոկոլադ-50-70 գրամ

Կարագ-10 գրամ (մեկ ճաշի գդալ)

Մրգեր եւ հատապտուղներ՝ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

Այս չափաբաժինը, որ վերեւում գրված է, մեծ տորթի համար է, բնականաբար, կարող եք պատրաստել փոքր Շոկո-Պավլովա, կիսով չափ պակասեցնելով բոլոր բաղադրամասերը:

Ջեռոցը միացրեք 140-150 աստիճանի վրա, թողեք տաքանա: Լավ հարեք սպիտակուցները, ապա ավելացրեք շաքարի փոշին, շարունակեք հարել այնքան, որ բեզեն չհոսի հարիչի վրայից:

Ավելացրեք օսլան, քացախն ու կակաոյի փոշին:

Շարունակեք հարել, որ դառնա միատարր զանգված:

Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռեք, ապա խմորը գդալով լցրեք յուղաթերթի վրա այնպես, որ արդյունքում ստացվի շերտ: Այն պետք է նմանվի բալետի պարուհու թեթեւ, փքված կիսաշրջազգեստի:

Դրեք խմորը ջեռոցը առնվազն 1 ժամով: Եթե փոքր չափով եք պատրաստում, ապա 45-50 րոպեն լիովին բավական է: Երբ ջեռոցն անջատեք, խմորը չհանեք այնքան ժամանակ, մինչեւ ամբողջովին սառչի:

Կրեմի համար պետք է սերուցքը լավ հարել, ապա ավելացնել շաքարի փոշին:

Շոկոլադը կարագի հետ միասին լցրեք առանձին տարայի մեջ եւ միկրոալիքային վառարանում (20-30 վայրկյանը բավական է) հալեցրեք: Եթե չունեք միկրոալիքային վառարան, հալեցրեք գոլորշու վրա: Դրա համար հարկավոր է փոքր կաթսայի մեջ ջուր լցնել, դնել կրակին: Կաթսայի վրա դնել շոկոլադով եւ կարագով տարան, բայց այնպես, որ տարայի հատակը չդիպչի եռացող ջրին: Հենց շոկոլադը հալվի, վերցրեք կրակից: Հալեցրած շոկոլադը պետք է մի փոքր հովանա, բայց լրիվ չսառչի, որպեսզի հանկարծ կրկին չպնդանա: Հովացած շոկոլադը բարակ շիթով զգուշորեն ավելացրեք հարած սերուցքին՝ ընթացքում անընդհատ հարելով: Դառնում է շատ նուրբ, կապուչինոյի գույնի կրեմ:

Կրեմով պատեք ամբողջովին սառած բեզեն եւ զարդարեք հատապտուղներով:

Ցանկության դեպքում կարող եք հալած շոկոլադից լցնել նաեւ մրգերի վրա:

Սա այն հազվագյուտ տորթերից է, որ կարիք չունի մի քանի ժամ սառնարանում մնալու, որպեսզի կրեմը ներծծվի, այն կարելի է, մատուցել անմիջապես: Ավելին, եթե մատուցելու եք պատրաստելուց մի քանի ժամ հետո, այդ դեպքում նախընտրելի է կրեմը նախապես չքսել, այլ անմիջապես մատուցելուց առաջ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունիս 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մայիս   Հուլ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930