Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Շոկմանժե

Հուլիս 27,2014 12:22

Հաճախ սրճարաններում պատվիրում ենք շոկմանժե կոչվող քաղցրավենիքը, եւ գդալը դեմ է առնում սառցե կտորների կամ ատամը՝ ընկույզի կեղեւների: Այդ ամեն ինչից խուսափելու համար պարզապես պետք է տանը, քո ձեռքով պատրաստել այդ չափազանց հեշտ քաղցրավենիքը եւ ուտել՝ որքան ցանկանում ես:

Անհրաժեշտ մթերքները

Ձվի սպիտակուց- 6 հատ

Շաքարի փոշի- 100 գրամ

Սեւ շոկոլադ- 100 գրամ

Կարագ- 100 գրամ

Աղացած ընկույզ- 100 գրամ

Կոնյակ- 30-50 գրամ

Նարնջով շոկմանժե պատրաստելու դեպքում՝ 1 նարինջ:

Պատրաստման եղանակը

Ձվի սպիտակուցը լավ հարել, ավելացնել շաքարի փոշին, շարունակել հարել, մինչեւ շաքարի փոշին լրիվ լուծվի եւ սպիտակուցը լավ պնդանա, դառնա բեզե:

shokmanje1

Ջրային բաղնիքի վրա հալեցնել շոկոլադն ու կարագը: Թողնել մի փոքր սառչի, մինչ այդ բեզեին զգուշությամբ ավելացնել ընկույզն ու կոնյակը՝ դանդաղ հարելով: Ապա, անընդհատ, բայց ամենացածր արագությամբ հարելով, ավելացնել հալած շոկոլադը՝ կարագով:

Եթե նարինջով եք պատրաստում, լավ լվացած նարնջի կեղեւը մանր քերիչով քերեք, լցրեք բեզեաշոկոլադային խառնուրդի վրա: Ի դեպ, այս դեպքում կարող եք նաեւ կոնյակի փոխարեն նարնջի լիկյոր ավելացնել:

 

shokmanje2shokmanje3shokmanje4

Ստացված զանգվածը լցնել աղանդերային կամ պաղպաղակի ամանների մեջ, դնել սառնարան՝ առնվազն 5 ժամով:

shokmanje5Մատուցելուց զարդարեք աղացած ընկույզով, կամ, եթե նարինջի կեղեւով եք պատրաստել, կարող եք զարդարել կեղեւից եւ սպիտակ թաղանթից ազատված նարնջի սեգմենտներով:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2014
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031