Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Տավարի տապակած լյարդ

Փետրվար 02,2020 18:30

Տավարի լյարդը կարող է լինել ոչ միայն օգտակար, այլեւ՝ համեղ: Նույնիսկ նրանք, ովքեր չեն սիրում այս մթերքը, մեծ է հավանականությունը, որ այս տարբերակով պատրաստված ուտեստը կհավանի: Կարեւոր պայման է, որ լյարդը լինի շատ թարմ:

Անհրաժեշտ մթերքները

Տավարի լյարդ («սեւ թոք»)- 500 գրամ

Աղ, սեւ պղպեղ, չորացրած ծիթրոն- ըստ ճաշակի

Ձիթապտղի յուղ- 4-5 ճաշի գդալ

Խնձոր-2 հատ

Կարմիր սոխ-1 հատ

Գազար-1 հատ

Բալզամիկ քացախ-3 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Տավարի թոքը մաքրել վրայի թաղանթից եւ խոռոչներից: Մաքրելու հեշտ ձեւը կարող եք տեսնել այստեղ:

Կտրատել բարակ շերտերով՝ լանգետի մսի նման: Թասիկի մեջ աղ, սեւ պղպեղ, ծիթրոն անել, մի փոքր ձիթայուղ ցանել: Լյարդի «լանգետները» շարել այդ խառնուրդի վրա, վրայից նորից աղ, պղպեղ, ծիթրոն եւ ձիթայուղ անել, շարել մնացած կտորները: Այդպես՝ մինչեւ լյարդի կտորները վերջանան եւ բոլորը համեմվեն:

Թողեք մնա առնվազն կես ժամ, կարող է սառնարանում մնալ մինչեւ մեկ-երկու օր:

Գրիլ թավան լավ տաքացրեք: Կեղեւեք, լվացեք, լավ չորացրեք եւ բարակ շերտերի բաժանեք խնձորը, գազարը եւ սոխը: Սկզբում թավայի վրա երկու կողմից խորովեք միրգ-բանջարեղենը, ապա՝ լյարդի կտորները:

Լյարդը չթողնեք շատ եփվի, որպեսզի չպնդանա եւ համը չկորցնի: Եթե լավ բարակ եք շերտատել, ապա յուրաքանչյուր կողմից առավելագույնը 2 րոպե թողեք մնա:

Խորոված միրգ -բանջարեղենը շարեք ափսեի մեջ, վրան աղ, սեւ պղպեղ, չորացրած ծիթրոն եւ ձիթապտղի յուղ ցողեք, ինչպես նաեւ՝ բալզամիկ քացախ: Լյարդի կտորները դասավորեք կողքը եւ մատուցեք: Լյարդի վրա էլ կարող եք մի փոքր բալզամիկ քացախ անել, շատ համեղ է լինում: Կարող եք խնձորի կամ գազարի փոխարեն սերկեւիլ վերցնել:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829