Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Սնկով աղցան

Մայիս 03,2020 14:30

Այս եղանակով թույլ մարինացված սունկը շատ համեղ է ստացվում, եւ կարելի է մատուցել որպես թեթեւ աղցան:

Անհրաժեշտ մթերքները

Շամպինյոն տեսակի սունկ- 1-1,2 կգ

Գլուխ սոխ-1 գլուխ

Սխտոր-3 պճեղ

Թարմ կարմիր պղպեղ-1 հատ

Թարմ կծու պղպեղ-կես հատ (կամ 1 հատ,եթե փոքր չափսի է, իսկ եթե կծու չեք սիրում, կարող եք ընդհանրապես չօգտագործել)

Կանաչ սոխ-7-10 ճյուղ

Սամիթ-7-10 ճյուղ

Սեւ եւ կարմիր պղպեղ- ըստ ճաշակի (կարող եք վերցնել ինչպես աղացածը, այնպես էլ՝ չաղացածը)

Աղ-1 լիքը թեյի գդալ (եթե աղակեր եք՝ կարող եք մեկ ճաշի գդալ վերցնել)

Շաքարավազ-2 լիքը ճաշի գդալ

Խնձորի քացախ-3 ճաշի գդալ

Դափնու տերեւ-2-3 հատիկ

Պատրաստման եղանակը

Շատ լավ լվանալ սունկը: Դնել կաթսայի մեջ եփելու: Հենց սկսի եռալ, ավելացնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազ եւ 1 ճաշի գդալ քացախ, կրակը ցածրացնել եւ թողնել եփվի մոտ 10 րոպե՝ մարմանդ կրակով:

Մինչ սունկը եփվում է, լավ լվանալ մնացած բոլոր բանջարեղենները:

Մանր կտրատեք սոխը, սխտորը, պղպեղները, կանաչ սոխն ու սամիթը: Լցրեք բոլորը մեծ թասի մեջ: Մեկ այլ ամանի մեջ իրար խառնեք նաեւ մնացած քացախն ու շաքարավազը, ինչպես նաեւ՝ աղն ու պղպեղները:

Սունկը վերցրեք կրակից, ջրքամեք եւ լցրեք կտրատած բանջարեղենի վրա:

Վրան ավելացրեք դափնու տերեւները, քացախի խառնուրդը: Լավ խառնեք, ծածկեք թասը պոլիէթիլենե թաղանթով եւ թողեք 2 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում կամ ողջ գիշեր՝ սառնարանում:  Մատուցելիս կարող եք վրան մի փոքր բուսական յուղ ավելացնել: Սառնարանում պահվում է 5-7 օր:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մայիս 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Ապր   Հուն »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031