Ժամանակին ձեր ուշադրությանը ներկայացրել եմ հանրահայտ «Պավլովա» աղանդերի բաղադրատոմսը՝ հիշեցնելով այդ աղանդերի ստեղծման պատմությունը: Այսօր առաջարկում եմ Շոկո- Պավլովայի բաղադրատոմսը, որը նույնքան թեթեւ եւ համեղ է, որքան օրիգինալ տարբերակը, սակայն կգոհացնի նաեւ շոկոլադի սիրահարներին:
Անհրաժեշտ մթերքները
Ձվի սպիտակուց- 8 ձվի
Շաքարավազ-4ճաշի գդալ
Կարդացեք նաև
Խնձորի կամ սպիտակ գինու քացախ-2 ճաշի գդալ
Եգիպտացորենի օսլա-4 ճաշի գդալ
Կակաոյի փոշի-3 ճաշի գդալ
Կրեմի համար
Սերուցք (33 կամ ավելի բարձր տոկոսանոց)-300 մլ
Շաքարի փոշի-3 ճաշի գդալ
Շոկոլադ-50-70 գրամ
Կարագ-10 գրամ (մեկ ճաշի գդալ)
Մրգեր եւ հատապտուղներ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
Այս չափաբաժինը, որ վերեւում գրված է, մեծ տորթի համար է, բնականաբար, կարող եք պատրաստել փոքր Շոկո-Պավլովա, կիսով չափ պակասեցնելով բոլոր բաղադրամասերը:
Ջեռոցը միացրեք 140-150 աստիճանի վրա, թողեք տաքանա: Լավ հարեք սպիտակուցները, ապա ավելացրեք շաքարի փոշին, շարունակեք հարել այնքան, որ բեզեն չհոսի հարիչի վրայից:




Կրեմի համար պետք է սերուցքը լավ հարել, ապա ավելացնել շաքարի փոշին:
Շոկոլադը կարագի հետ միասին լցրեք առանձին տարայի մեջ եւ միկրոալիքային վառարանում (20-30 վայրկյանը բավական է) հալեցրեք: Եթե չունեք միկրոալիքային վառարան, հալեցրեք գոլորշու վրա: Դրա համար հարկավոր է փոքր կաթսայի մեջ ջուր լցնել, դնել կրակին: Կաթսայի վրա դնել շոկոլադով եւ կարագով տարան, բայց այնպես, որ տարայի հատակը չդիպչի եռացող ջրին: Հենց շոկոլադը հալվի, վերցրեք կրակից: Հալեցրած շոկոլադը պետք է մի փոքր հովանա, բայց լրիվ չսառչի, որպեսզի հանկարծ կրկին չպնդանա: Հովացած շոկոլադը բարակ շիթով զգուշորեն ավելացրեք հարած սերուցքին՝ ընթացքում անընդհատ հարելով: Դառնում է շատ նուրբ, կապուչինոյի գույնի կրեմ:




Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ



















































