Լրահոս
Օրվա լրահոսը

New York Times․ Լոս Անջելեսում Էդվարդ Խեչեմյանի ռեստորանը լավագույններից է. մասնագետ

Հուլիս 24,2013 19:30

Երբ Էդվարդ Խեչեմյանին հարցնում են, թե ինչու են լքել Հայաստանը, նա պարզապես պատասխանում է. «Մենք չէինք սիրում կոմունիստների համակարգը: Գրում է «Նյու Յորք թայմս» թերթը ամերիկահայ խոհարարի մասին:

Խեչեմյանի ընտանիքը Բուրբանկ է տեղափոխվել 1991թ., երբ Էդվարդը 17 տարեկան էր:

Նրա խոհարար հայրը 1974թ. Իրանից եկել էր Հայաստան ու երազում էր իր ռեստորանը բացել եւ 1997թ. ի վերջո արեց դա:

Ռեստորանի անունը երկու անգամ փոխվել է, այժմ կոչվում է «Ադանա»: Ուտելիքների եւ զբոսաշրջության մասին գրող Դեյվիդ Լաթը, որը, ինչպես հրապարակման հեղինակն է ասում, երբեք չի սխալվում, այս ռեստորանը համարում է լավագույններից:

Ռեստորանի խոհարարն այժմ Էդվարդ Խեչեմյանն է, ու ուտելիքը հեշտ չէ դասակարգել: Նա խոհարարություն սովորել է հորից, որը սովորեցնում էր իրանական մոտեցումը, բայց նա ամերիկահայկական դաստիարակություն է ստացել, ինչպես նաեւ մեծ է ռուսական ազդեցությունը: Ռեստորանի ճաշացուցակում լրիվ խառնաշփոթ է, այդ բառի լավագույն իմաստով:

Հոդվածի հեղինակը գրում է, որ մեկ անգամ հատուկ Գլենդեյլ էր գնացել, որպեսզի Խեչեմյանի հետ կերակուրներ պատրաստի. «Անմիջապես տպավորվեցի նրանով եւ նրա հեշտությամբ աշխատելու ձեւից  եւ հատկապես նրա խորովելու տեխնիկայով», – գրում է հրապարակման հեղինակը:

 

Պատրաստեց Հովհաննես ԻՇԽԱՆՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2013
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031