Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խոզի միսը՝ բարբեքյու թանձրուկով

Հունիս 17,2018 23:45

Բարբեքյու թանձրուկով համեմված խոզի կողիկները կարող եք պատրաստել ինչպես կրակի վրա, այնպես էլ՝ ջեռոցում: Դա հրաշալի տարբերակ է հատկապես այն դեպքերում, երբ դժվար է մանղալ գտնել՝ միսը խորովելու համար: Իսկ եթե թանձրուկին ավելացնեք նաեւ «հեղուկ ծուխ»՝ жидкий дым պատրաստի հեղուկը, ուտեստը նաեւ կրակի ու մոխրի համ կստանա:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խոզի միս (ցանկալի է՝ կողիկները, սակայն մնացած հատվածներով էլ շատ համեղ կլինի)- 1-1,5 կգ

Սխտոր- 3 պճեղ

դափնու տերեւ-2 հատ

Թանձրուկի համար՝

Տոմատի մածուկ- 2 ճաշի գդալ

Կետչուպ- 4 -5 ճաշի գդալ

Մանանեխ- 2 ճաշի գդալ

Մուգ շաքարավազ (ցանկալի է մոսկավադո տեսակի)- 2 ճաշի գդալ

Աղ-1 ոչ լիքը ճաշի գդալ

Սեւ եւ կարմիր աղացած պղպեղներ-ըստ ճաշակի

Հեղուկ ծուխ- 2 ճաշի գդալ

Պատրաստի թանձրուկ «բարբեքյու»- 2 ճաշի գդալ (պարտադիր չէ)

Ձիթապտղի յուղ- 1ճաշի գդալ

Խնձորի քացախ- 1 ճաշի գդալ

 

Պատրաստման եղանակը

Սկզբից պատրաստել թանձրուկը: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել իրար: Եթե ժամանակ չունեք՝ կարող եք նաեւ պատրաստի բարբեքյու թանձրուկ օգտագործել, բայց այն նախ՝ բավականին թանկ է, երկրորդ՝ չափից դուրս սուր համ ունի: Բավական է ընդհանուր խառնուրդի մեջ ավելացնել մեկ-երկու գդալ պատրաստի «Բարբեքյու» թանձրուկից՝ յուրահատուկ բույրի եւ համի համար: Որոշ բաղադրատոմսերում նաեւ թանձրուկին ավելացնում են տապակած սոխի եւ սխտորի պյուրե կամ սոխի ու սխտորի փոշի: Իմ առաջարկած տարբերակում սոխ չկա ընդհանրապես, իսկ սխտորը թարմ տեսքով միանգամից մսի մեջ ենք «խցկում»:

Թանձրուկը պատրաստելուց հետո անցեք մսին: Լավ լվացեք, մաքրեք ջլերից, ավելորդ յուղերից, բայց մի շերտ ճարպ անպայման թողեք: Սխտորի պճեղները մի քանի շերտի բաժանեք, մսի մեջ անցքեր արեք՝ ոսկորների մոտ, սխտորի շերտերը մտցրեք մեջը: Միսը երկու կողմից լավ պատեք թանձրուկով, վրան դրեք դափնու տերեւը, ծածկեք փայլաթիթեղով եւ դրեք սառնարան՝ մի քանի ժամով: Կարող եք սառնարանում թողնել մինչեւ երեք օր:

Պատրաստի համեմված միսը կարող եք խորովել կրակի վրա կամ դնել ջեռոցը: Ջեռոցը տաքացրեք 200 աստիճան, միսը թողեք մոտավորապես մեկ-մեկուկես ժամով: Եթե սիրում եք կրակի համը՝ բաց վիճակում թողեք եփվի մինչեւ վերջ: Հակառակ դեպքում կես ժամ եփվելուց հետո ծածկեք փայլաթիթեղով, որ չվառվի: Հիշեք, որ թանձրուկի մեջ շաքար կա, եւ մսի վրայի շերտը հեշտ է այրվում:

Մատուցեք տաք վիճակում:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունիս 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մայիս   Հուլ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930