Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Հավի միսը եփելու «համեղ» կանոններ

Հուլիս 08,2016 12:30

Հավի մսի սիրահարներին խոհարարները մի քանի խորհուրդ են տալիս, որին հետեւելով՝ եփված միսը էլ ավելի համեղ է դառնում:

Եփած հավը շատ ավելի համեղ կլինի, եթե փորի մեջ մի քանի դափնետերեւի հետ միասին կիսված կիտրոն կամ նարինջ դնեք:

Ուշ եփվող հավը, որպեսզի ավելի արագ եփվի եւ միսը փափուկ լինի, եփելիս մի քանի վայրկյանով հանել կաթսայից եւ դնել սառը ջրի մեջ, ապա շարունակել եփը նախկին կաթսայում:

hav8-2

Հավը շատ ավելի համեղ կլինի, եթե նախքան տապակելն այն պատեք կիտրոնի, սխտորի հյութից եւ թթվասերից պատրաստված խառնուրդի մեջ:
Հավի մսից պատրաստված կոտլետներն ավելի հյութեղ ու համեղ կլինեն, եթե տապակելուց առաջ թաթախեք 1 գդալ ալյուրով, 1 ձվով պատրաստված թույլ խյուսի մեջ:

Հավի մսի սպիտակ, փափուկ մասերը կարելի է օգտագործել սառը խորտիկներ պատրաստելու համար: Միսը ծեծեք փայտյա մուրճիկով եւ որպես միջուկ օգտագործեք մանրացրած ընկույզի, սունելու եւ սխտորի խառնուրդը: Միջուկը դնել հավի ծեծած կտորի մեջ եւ ռուլետաձեւ փաթաթել, կապել մետաքսյա թելով, խաշել եւ սառչելուց հետո բարակ շերտերով կտրատել:

 
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

«Առավոտ»

07.07.2016

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031