Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Տնական պաղպաղակ՝ շոկոլադով եւ սալորաչրով (տեսանյութ)

Օգոստոս 30,2020 14:30

Տանը պատրաստած պաղպաղակները, իհարկե, ավելի թանկ են նստում, սակայն, փոխարենը, կարող եք վստահ լինել, որ դրանց բաղադրության մեջ չկան առողջությունը վնասող հավելումներ, դե, իսկ համի մասին խոսելն ավելորդ է:

Անհրաժեշտ մթերքները

Կաթնասեր (30-35%-անոց)- 500 մլ

Ձու-5 հատ

Շաքարավազ- 1 բաժակ  կամ շաքարի փոշի՝ 4-5 ճաշի գդալ

Սեւ, դառը շոկոլադ-200 գրամ

Կարագ-50 գրամ

Սալորաչիր-10-12 հատիկ

Կոնյակ-100 մլ

Պատրաստման եղանակը

Սալորաչրերը նախապես լցրեք փոքր տարայի մեջ եւ վրան լցրեք կոնյակը, որպեսզի թրջվեն:

Հավկիթները լավ լվացեք: Առանձնացրեք սպիտակուցը դեղնուցից: Սպիտակուցի մեջ դեղնուց չպետք է լինի: Սկզբում հարեք սպիտակուցը, որ դառնա պինդ բեզե, այնուհետեւ հարեք սերուցքը, մոտ 7-8 րոպե, որպեսզի դառնա բեզեի նմանվող զանգված: Հենց պնդանա, դադարեցրեք հարելը, այլապես կփսորվի, կարագը կառանձնանա: Շոկոլադը եւ կարագը միասին հալեցրեք ջրային բաղնիքի վրա, կամ միկրոալիքային վառարանի մեջ:

Դեղնուցները հարեք շաքարավազի հետ՝ մինչեւ գույնը լրիվ բացվի: Քիչ-քիչ ավելացրեք հալած շոկոլադը, ապա կոնյակի մեջ թրջած եւ կտրատած սալորաչիրը: Շարունակեք հարել, ավելացնելով սերուցքը: Ամենավերջում ավելացրեք բեզեն եւ խառնեք ոչ թե էլեկտրական հարիչով, այլ ձեռքի հարիչով կամ սիլիկոնե թիակով:

Երբ միատարր զանգված դառնա՝ լցրեք պլաստիկե տարայի մեջ, կափարիչով փակեք եւ դրեք սառնարան առնվազն 3 ժամով, իսկ ավելի ցանկալի է՝ ողջ գիշեր: Կարող եք մատուցել թարմ մրգերի կամ հատապտուղների հետ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Օգոստոս 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուլ   Սեպ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31