Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Լավաշի մեջ ծրարված իշխան

Նոյեմբեր 01,2015 12:30

Իսկապես շատ համեղ եւ շատ արագ պատրաստվող ճաշատեսակ, որը գրեթե անհավանական է, որ որեւէ մեկին դուր չգա:

Անհրաժեշտ մթերքները

Թարմ ձուկ (ցանկալի է՝ իշխան)
Լավաշ
Կարագ
Թարխուն
Կիտրոն

Սխտոր
Աղ
Սեւ պղպեղ
Փայլաթիթեղ

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրել թեփուկներից եւ փորոտիքից (եթե, իհարկե, դա արդեն չի արել ձկնավաճառը), լավ լվանալ, բաժանել կտորների:

dzuk1

Ձկան կտորների քանակով պատրաստեք նաեւ փայլաթիթեղի եւ լավաշի համաչափ կտորներ: Նույն քանակով նաեւ կիտրոնի շերտեր կտրեք:

dzuk2

100 գրամ կարագի հետ խառնեք 1-2 պճեղ սխտոր, լավ տրորեք, որ դառնա միատարր: Սխտորը հավելյալ համ եւ բույր է տալիս այս ուտեստին, սակայն, եթե դուք կտրականապես դեմ եք սխտորին, կարող եք այս քայլը բաց թողնել՝ ձուկը, միեւնույն է, համով կստացվի: Կարող եք նաեւ թարմ մաղադանոս մանրել կարագի հետ:
Ժամանակ չկորցնելու համար բոլոր մթերքները դրեք սեղանին, ու սկսեք հավաքել ծրարները:

Փայլաթիթեղի վրա դրեք լավաշի կտորը, վրան՝ ձուկը՝ համեմված աղով եւ սեւ պղպեղով, ձկան մեջ դրեք կարագի եւ կիտրոնի շերտերը, 1-2 ճյուղ թարխուն: Փաթաթեք լավաշի մեջ՝ ծրարի նման: Ապա՝ փայլաթիթեղի մեջ:dzuk3

Բոլոր կտորները դրեք ջեռոցի թավայի մեջ եւ դրեք նախապես 240 աստիճան տաքացված ջեռոցը՝ 30 րոպեով:

dzuk4

Կարող եք մատուցել հենց փայլաթիթեղով, որը կծառայի որպես ափսե: Որեւէ խավարտ այս ուտեստը չի պահանջում, քանի որ ձկան եւ կարագի համերը ներծծած լավաշը ինքնին հրաշալի խավարտ է: Սակայն մի քանի շերտ լոլիկը կամ հավելյալ կիտրոնը չի խանգարի:

dzuk5

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ»

31.10.2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Նոյեմբեր 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հոկ   Դեկ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30