Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Սնկով կուսկուս

Փետրվար 04,2018 12:30

Կուսկուսը Միջին Արեւելքի եւ Հյուսիսային Աֆրիկայի երկրներում ամենատարածված ճաշատեսակներից է` շատ  համեղ եւ պատրաստման համար շատ հարմար: Հետաքրքիր է, որ Ալժիրից եւ Թունիսից հարյուրհազարավոր ներգաղթյալների շնորհիվ, այդ ուտեստը դարձել է նաեւ Ֆրանսիայում ամենասիրվածներից մեկը: Այսօր Երեւանի սուպերմարկետներում էլ կարելի է ձեռքբերել կուսկուս: Պատրաստման եղանակները բազմաթիվ են, եւ կախված նրանից, թե ինչ եք ավելացնում կուսկուսին, կարող եք բազմազան ուտեստներ ստանալ: Կուսկուսի պատրաստման մի եղանակ արդեն ներկայացրել ենք:

Այսօր ներկայացնում ենք մեկ այլ բաղադրատոմս կուսկուսով:

 

Անհրաժեշտ մթերքները

Կուսկուս- 1 բաժակ

Եռացրած ջուր- 1 բաժակ

Թարմ սունկ- 4-5 հատ

Պրաս (лук порей կամ բուլղարական սոխ) – կես հատ

Թարմ կանաչիների տեսականի- մի քանի ճյուղ

Բուսական յուղ- 2 ճաշի գդալ

Ձիթապտղի յուղ- 4 ճաշի գդալ

Աղ, կարմիր պղպեղ, չորացրած կանաչեղեն- ըստ ճաշակի

Որեւէ ընկուզեղեն (պարտադիր չէ)- 1-2 ճաշի գդալ

Չորացրած սունկ (պարտադիր չէ)- 1-2 ճաշի գդալ

 

Պատրաստման եղանակը

Բանջարեղենը` սունկը, սոխը եւ կանաչիները լավ լվանալ: Եթե պատահաբար ունեք չորացրած սունկ, նույնպես լավ լվացեք եւ վրան եռման ջուր լցրեք, որ մի քիչ փափկի: Կուսկուսը լցրեք որեւէ թասի մեջ, վրան լցրեք եռացրած ջուրը, թասը ծածկեք պոլիէթիլենային թաղանթով կամ փայլաթիթեղով եւ թողեք մի քանի րոպե, մինչեւ ջուրը ներծծվի:

Այդ ընթացքում թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, վրան լցրեք կտրատած պրասը, քիչ անց` կտրատած սունկը, մոտ 10 րոպե տապակվելուց հետո ավելացրեք չորացրած սունկը եւ եթե ցանկանում եք` որեւէ տեսակի ընկույզ` սովորական ընկույզ, նուշ, հնդկական ընկույզ կամ մայրու ընկույզ (кедровый орех): Ավելացրեք նաեւ չորացրած կանաչին (օրինակ` «պրովանսյան կանաչիների» խառնուրդ, որը նույնպես վաճառվում է մեր սուպերմարկետներում կամ պարզապես չորացրած ուրց կամ անանուխ), համեմունքները: Լավ խառնեք, վերցրեք կրակի վրայից եւ լցրեք կուսկուսի վրա, որն արդեն ներծծած կլինի ողջ ջուրը:

 

Ավելացրեք նաեւ կտրատած թարմ կանաչին եւ ձիթապտղի յուղը, լավ խառնեք եւ մատուցեք:

Կարող եք մատուցել ջեռոցը դրված սնկի հետ:

Այս ուտեստը շատ համեղ է նաեւ սառը վիճակում` որպես աղցան:

Բարի ախորժակ:

 

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728