Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Տապակած բանջարեղենով եւ մսով աղցան

Հունվար 27,2019 11:54

Սմբուկով եւ մսով բազմաթիվ ուտեստներ են հայտնի, դրանց համադրությունը իսկապես շատ լավն է: Նույնքան տարածված են նաեւ սմբուկով եւ ընկույզով, սմբուկով եւ թարմ պղպեղով, սմբուկով եւ նռով համադրությունները: Այս աղցանում միավորվել են սմբուկը եւ նրա բոլոր ընկերները, բացի՝ պանրից:

Անհրաժեշտ մթերքները

Թարմ սմբուկ- 2 հատ

Թարմ պղպեղ-1-2 հատ

Տավարի միս- 200 գրամ

Սխտոր-1-2 պճեղ

Ընկույզ-1 բաժակ

Նռան հատիկներ- 1 բաժակ

Բուսական յուղ՝ տապակելու համար-  0,5-1 բաժակ

Քամած մածուն- 200 գրամ

Թարմ կանաչի (մաղադանոս, համեմ, սամիթ)- մի քանի ճյուղ

Չորացրած կանաչիներ (ուրց, ծիթրոն, հազրեվարդ կամ «պրովանսյան կանաչիներ» խառնուրդը)- ըստ ճաշակի

Համեմունքներ- ըստ ճաշակի՝ աղ, սեւ եւ կարմիր պղպեղ, այլ համեմունքներ

 

Պատրաստման եղանակը

Միսը կարող է լինել ինչպես յուղոտ, այնպես էլ՝ ամբողջովին անյուղ կտոր: Կարեւորը՝ շատ ջլոտ չլինի: Կարող եք վերցնել թարմ միս, կարող եք վերցնել նախապես խաշած միս: Եթե թարմ է, երկար-բարակ կտրատեք, աղ, սեւ պղպեղ արեք, թողեք մոտ կես ժամ՝ սենյակային ջերմաստիճանում մնա, կամ ամբողջ գիշեր՝ սառնարանում: Եթե արդեն խաշած է կամ, ինչպես այս դեպքում է՝ ջեռոցում եփված, պարզապես կտրատեք երկար-բարակ կտորներով եւ դրեք մի կողմ:

 

Սմբուկը, պղպեղը, նուռն ու թարմ կանաչիները լավ լվացեք, սմբուկը կեղեւահանեք: Կտրատեք բարակ շերտերով: Թավայի մեջ լցրեք բուսայուղը, թողեք լավ տաքանա, կրակը ցածրացրեք եւ տապակեք սմբուկները: Տապակած սմբուկները շարեք թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը ներծծվի թղթի մեջ:

Ապա լցրեք աղցանամանի մեջ: Երբ սմբուկներն ամբողջությամբ տապակած կլինեն, շատ քիչ բուսայուղով տապակեք միսը: Եթե խաշած միս եք օգտագործում, այն նույնպես հարկավոր է բուսայուղի մեջ կարմրացնել:

Հենց միսը բավարար չափով տապակվի, նույն թավայի մեջ ավելացրեք պղպեղները եւ սխտորը, թողեք դրանք էլ տապակվեն՝ պարբերաբար խառնելով:

Տապակված միսն ու պղպեղները նույնպես լցրեք աղցանամանի մեջ: Ավելացրեք նաեւ մյուս մթերքները՝ նուռը, կտրատած ընկույզը, կտրատած կանաչին, համեմունքները եւ քամած մածունը: Լավ խառնեք, թողեք 10-15 րոպե՝ համերը միահյուսվեն եւ մատուցեք:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031