Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Սուշի-ռոլեր՝ տան պայմաններում (տեսանյութ)

Օգոստոս 17,2014 23:21

Վերջին մի քանի տարիներին Երեւանում շատացել են ինչպես սուշի մատուցող սրճարաններ-ռեստորանները, այնպես էլ՝ սուշիի սիրահարները: Իսկ ինչո՞ւ չպատրաստել սուշին տանը, մանավանդ, որ Երեւանի սուպերմարկետներում կարելի է գտնել գրեթե ամեն ինչ, ինչ պետք է դրա համար, իսկ պատրաստելն էլ շատ հեշտ է:

Միակ խնդիրն այն է, որ իրական, ճապոնական սուշին պատրաստվում է հում, շատ թարմ ձկից, մենք այդ հնարավորությունը չունենք, սակայն, բարեբախտաբար, կարելի է գնել թույլ աղ դրած սաղմոն կամ մարինացված մանրածովախեցգետիններ, եւ սուշին պատրաստել դրանցով: Ձեզ եմ առաջարկում սուշի-ռոլի պատրաստման եղանակը:

Անհրաժեշտ մթերքները

sushi1Բրինձ (պետք է գնել կլոր, օսլայի մեծ պարունակությամբ բրինձ, դա կարող է լինել «ճապոնիկա», «իտալիկա» կամ «արբորիո» տեսակի)- 250 գրամ

Բրնձի քացախ- 1-2 ճաշի գդալ

Շաքար-1 ճաշի գդալ

Աղ-ըստ ճաշակի

Չորացրած ջրիմուռների հավաքածու «Նորի»- 1 տուփ

Թույլ աղ դրած կամ մարինացված սաղմոն- 100-150 գրամ

Ավոկադո- 1 հատ

Թարմ վարունգ-2 հատ

Կանաչ սոխ- 2 ճյուղ (պարտադիր չէ)

Վասաբի- 25 գրամ

Սերուցքային պանիր- 50-100 գրամ

Կարմիր կամ սեւ ձկնկիթ -50 գրամ (պարտադիր չէ)

Մարինացված մանրածովախեցգետիններ (криветки)- 100 գրամ (պարտադիր չէ)

Մարինացված կոճապղպեղ (имбирь)- 1 բանկա

Սոյայի սոուս

Ծղոտե փոքր սփռոց

 

Պատրաստման եղանակը

Բրինձը խաշել մեծ քանակությամբ ջրով եւ շատ քիչ աղով: Ջրքամել, թողնել մի քիչ սառչի: Երբ հասնի մոտ 40-42 աստիճանի, ավելացնել շաքարավազն ու բրնձի քացախը, լավ խառնել:

Ծղոտե անձեռոցիկի վրա դնել «նորի»-ի մի թերթիկ: Վրան լցնել բրձից մի քանի գդալ, եւ ոչ շատ հաստ շերտով տարածել չորացրած ջրիմուռի վրա: Եզրից մի մատ թողնել ազատ: 

sushi2

Բրնձի վրա բարակ գծով քսել վասաբի: Վասաբիի վրա մի քիչ ավելի հաստ գծով քսեք սերուցքային պանիր: Սկսեք շարել լցոնը՝ երկար բարակ կտրատած ավոկադոն, վարունգը, կանաչ սոխը, ձկնամթերքները:

Ծղոտի օգնությամբ զգուշությամբ բայց շատ ամուր սկսեք փաթաթել ռոլլերը: Հենց այդպես փաթաթած էլ թողեք մի որոշ ժամանակ մնա, որպեսզի ամրանա:

sushi3

Կտրատեք շատ սուր դանակով: Մատուցեք մարինացված կոճապղպեղի, վասաբիի եւ սոյայի սոուսի հետ: Ի դեպ, կարող եք վասաբին եւ սոյայի սոուսը խառնեք իրար 1:10 հարաբերությամբ, առանձին փոքրիկ ամանում, եւ սուշին թաթախելով այդ խառնուրդի մեջ ուտել:

sushi4

Բարի ախորժակ: Պատրաստման եղանակը ամբողջությամբ եւ մանրամասներով՝ տեսանյութում.

Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆ

 

 

 

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (1)

Պատասխանել

  1. Dr. H. says:

    Ինչ որ մի տեղ ժամանակին կարդացել եմ, որ սուշին սոուսի մեջ թաթախելը էթիկայի խախտում է եվ անհարգալից վերաբերմունք խոհարարի հանդեպ: Եթե սուշիի վրա թոփփինգ կա, ապա թոփփինգը թաթախելը էթիկայի խախտում չէ: Wikipedia-ն էլ նույն է ասում:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sushi#Etiquette

Պատասխանել

Օրացույց
Օգոստոս 2014
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուլ   Սեպ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031