Լրահոս
Տատիս բաժակը
Օրվա լրահոսը

Ծնեբեկով եւ շերտավոր խմորով տարտ

Ապրիլ 26,2020 15:00

Առիթ ունեցել եմ ձեզ ներկայացնելու բանջարեղենով ֆրանսիական տարտերի տեսականի: Օրինակ՝ սմբուկով տարտ, սոխով տարտ, լոլիկով տարտ: Այսօր ներկայացնում եմ գարնանային ամենահամեղ բանջարեղենով՝ ծնեբեկով տարտ: Ի դեպ, ծնեբեկն այնքան օգտակար եւ համեղ է եւ այնքան կարճ ժամանակով է այցելում մեզ, որ ուղղակի չպետք է ժամանակ կորցնել եւ հնարավորինս շատ ծնեբեկ է պետք ներառել մեր խոհանոցում ապրիլ-մայիս ամիսներին: Կարող եք պատրաստել ծնեբեկով ռիզոտո, ծնեբեկով աղցան, ծնեբեկով կրեմ-ապուր, ծնեբեկ՝ հոլանդեզ թանձրուկով եւ իհարկե՝ այս տարտը: Դե, բնականաբար, կարող եք պարզապես թեթեւակի խաշել ծնեբեկը եւ հենց այդպես, կամ կիտրոնի հյութ ցողած ուտել, կարող եք ծնեբեկով ձվածեղ պատրաստել:

Անհրաժեշտ մթերքները

Շերտավոր խմոր- 400-500 գրամ

Ծնեբեկ- 300 գրամ

Սերուցքային կամ կաթնաշոռային պանիր- 180-200 գրամ

Ձու-1 հատ

Մոցարելա կամ սուլուգունի պանիր- 100 գրամ

Խոզապուխտ կամ բեկոն- 50-100 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Այս տարտը կարող եք պատրաստել ինչպես խոզապուխտով, այնպես էլ՝ առանց դրա: Ինչպես լուսանկարում տեսնում եք՝ ես երկու մասի եմ բաժանել տարտը, մի մասը՝ առանց խոզապուխտի է, քանի որ տանը բուսակեր ունենք, մյուսը՝ խոզապուխտով:

Շերտավոր խմորը բացեք ուղղանկյուն: Երեք բարակ շերտ առանձնացրեք խմորից, մնացածը տեղավորեք ջեռոցի տապակի մեջ: Այդ շերտերը ծառայելու են որպես եզրեր՝ մեր տարտի համար: Առանձնացված շերտերից մեկը կիսեք մեջտեղից, կստանաք երկու երկար եւ երկու կարճ շերտեր: Ձուն լավ հարեք, քսեք շերտերի վրա եւ այդ շերտերը ձու քսած երեսով կպցրեք խմորին: Հարած ձու քսեք նաեւ եզրերի վրայի երեսին, որպեսզի գեղեցիկ կարմրի:

Մնացած ձուն խառնեք սերուցքային պանրի հետ:

Այդ խառնուրդը լցրեք եւ տարածեք խմորի վրա՝ բացի եզրերից:

Պանրաձվային խառնուրդի վրա շարեք լավ լվացած ծնեբեկը: Ի դեպ, ծնեբեկի ծայրի չոր մասերը հարկավոր է կտրել, գցել, դրանք որքան էլ եփվեն, փայտի պես կոշտ են մնալու: Կարող եք նաեւ դանակի ծայրով զգուշորեն մաքրել ծնեբեկի ներքեւ հատվածի թեփուկները, որոնք նույնպես տհաճություն են պատճառում ուտելիս:

Ծնեբեկի վրա շարեք բարակ շերտերով կտրած մոցարելա կամ սուլուգունի տեսակի պանիրը: Եթե խոզապուխտով եք պատրաստում՝ նաեւ խոզապուխտը: Կարող եք ձվապատ եզրերի վրա քունջութ ցանել՝ տեսքի համար:

Տարտի վրա աղ, պղպեղ եւ չորացրած ուրց կամ ձեր նախընտրած այլ կանաչի ցանեք եւ դրեք նախապես 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ 15-20 րոպեով: Պատրաստ լինելը կտեսնեք, երբ պանիրը հալվի, իսկ խմորի եզրերը լավ բարձրանան եւ կարմրեն:

Մատուցեք տաք վիճակում: Եթե մնա՝ սառած էլ է շատ համեղ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Ապրիլ 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մար   Մայիս »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930