Լրահոս
Օրվա լրահոսը

ՀԱՅՏՆԱԳՈՐԾՈՒԹՅՈՒՆ

Մարտ 24,2011 00:00

Գիտնականները պարզել են, որ սպիտակ գինին ավելի վնասակար է ատամների համար, քան կարմիրը: Իսկ խոզանակելն ավելի է լրջացնում իրավիճակը: Պարզվել է, որ սպիտակ խաղողն ավելի արագ է քայքայում ատամների էմալը, քան սեւը: Ատամների վրա գինու մեջ պարունակվող թթվից առաջացած անհարթությունները դրանք դարձնում են ավելի խոցելի սննդի, թեյի եւ սուրճի մասնիկների հանդեպ: 
Սակայն գինու հետ պանիր ուտելը կանխարգելում է ատամների էրոզիան, քանի որ դրանում շատ մեծ է  կալցիումի բաղադրությունը:

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել