Լրահոս
Օրվա լրահոսը

5 համեմունքներ, որոնք սպանում են բակտերիաները եւ բարձրացնում դիմադրողականությունը

Մարտ 05,2016 11:30

Հմուտ տնտեսուհիները լավ գիտեն, որ համեմունքները յուրահատուկ համ են տալիս կերակուրին, բայց դա դեռ ամենը չէ, հասարակ համեմունքները կարող են ունենալ հակաբորբոքային, դիմադրողականությունը բարձրացնող եւ այլ հատկություններ:

1.Օրեգանո

hamemunq8-1

Այս իտալական համեմունքի անկրկնելի համի մասին գիտեն բոլորը, որը, բացի համային հատկանիշներից, ունի նաեւ հակաբակտերյալ բարձր ակտիվություն: Այն նաեւ հանգստացնում է նյարդային համակարգը, կարգավորում է աղեստամոքսային համակարգի գործողությունը եւ բարձրացնում դիմադրողականությունը:
Օրեգանոն հիմնականում ավելացնում են հետեւյալ ուտեստներում`
1.Ձվածեղ
2.Բանջարեղենային ապուրներ
3.Աղցաններ
4.Պիցա

2. Խնկունի` Розмарин

hamemunq8-2

Նախնադարում ընդունված է եղել այս բույսի ճյուղերից նվիրել նորապսակներին, քանի որ այն համարվել է հարստության եւ երկարակեցություն խորհրդանիշ: Ի դեպ, այդ սովորույթը որոշ երկրներում դեռ պահպանվել է:
Այս համեմունքը մեր օրգանիզմից հանում է սթրեսը եւ ընդհանուր լարվածությունը, օգտակար է ընդհանուր հյուծվածության ժամանակ,
բարձրացնում է տղամարդկանց կարողությունները, բուժում մրսածությունը,
ուժեղ հակաբորբոքային միջոց է:
Խնկունին օգտագործում են հետեւյալ կերակրատեսակներում`
1. Ձկնային ապուրներ
2. Մսային կերակուրներ
3. Մարինադներ
4 . Բուսական թեյեր

3. Ուրց

hamemunq8-3
Այս չափազանց օգտակար համեմունքը հակաօքսիդենային հատկություններով հավասար է վիտամին E-ին:
Ուրցը բարերար ազդեցություն է թողնում մեր օրգանիզմի վրա`
ունի քրտնահեռացնող եւ հակամիկրոբային, հակաբորբոքային հատկություններ: Այն նաեւ բարձրացնում է դիմադրողականությունը, աշխատունակությունը, սեռական կարողությունները եւ պայքարում պրոստատի զարգացման դեմ:
Ուրցը հիմնականում ավելացնում են հետեւյալ ուտեստներում`
1. Աղցաններ
2. Ապուրներ
3. Շոգեխաշած ուտեստներ
4. Տապականեր
5. Ձվից պատրաստված ուտեստներ
6. Սոուսներ

4. Կուրկումա

hamemunq8-4

Պատկանում է կոճապղպեղիների ընտանիքին: Այս համեմունքի բոլոր օգտակար հատկությունները գնահատելը դժվար է: Վերջին ուսումնասիրությունները վկայում են, որ այն օգնում է պայքարել քաղցկեղի զարգացման դեմ: Մաքրում է օրգանիզմը, օգնում ստամոքսի աշխատանքի բարելավմանը, բարենպաստ է ազդում մաշկի վրա, հանում է բորբոքվածությունը: Այն նաեւ օգտագործում են նիհարելու ժամանակ:
Կուրկուման հիմնականում ավելացնում են հետեւյալ կերակրատեսակներում`
1. Բրնձի փլավ
2. Ռագու
3. Ապուրներ
4. Ուզբեկական փլավ

5. Եղեսպակ

hamemunq8-5

Այս համեմունքը օգնում է պայքարել մրսածության եւ կոկորդի ցավի դեմ:
Այն մաքրում է օրգանիզմը, դուրս է բերում տոքսինները եւ թույները, օգնում է գրիպի եւ հազի ժամանակ, բարձրացնում դիմադրողականությունը:
Եղեսպակը ավելացնում են հետեւյալ ուտեստներում`
1. Խաշած եւ խորոված բանջարեղեններ
2. Մսային ուտեստներ
3. Ձկնային ուտեստներ
4.Սոուսներ
5.Ռագու
6.Ապուրներ

Ըստ takprosto.cc կայքի՝ պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
04.03.2016

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մարտ 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Փետ   Ապր »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031