Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Կոկորդիլոսը դառնում է խոհարարական ու բանաստեղծական ներշնչանքի «մուսա»

Հունվար 10,2014 10:43

«Առավոտի» մշտական ընթերցող Սերգեյ Մարգարյանը մեզ է ուղարկել այս տարվա ամանորյա սեղանների նորույթ հանդիսացող ուտեստին վերաբերվող իր խոհարարական ստեղծագործությունը՝ համեմելով այն բանաստեղծական մեկնաբանությամբ:

amahorya-pashtet-3

ԵԹԵ ԿՈԿՈՐԴԻԼՈՍ, ԱՊԱ ՄԻԳՈՒՑԵ ԱՅՍ ԿԵՐՊ

Ճահիճներում աչքի ընկած կոկորդիլոսն եմ հանրահայտ,

Ամանորյա սեղանները զարդարելու  գործընթացում

Ներկայացրել եմ թանկարժեք հայտ,

Տեսքս արդեն շատերն անդուր չեն համարում

Ու պաշտետը իմ հմայիչ արտաքինով են մատուցում:

nkar-amanorya-pashtet

Պաշտետի պատրաստումը և ձևավորումը` Սերգեյ Մարգարյանի 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (2)

Պատասխանել

  1. Արթուր says:

    Հրաշալի խոհարարական ձևավորում է և նուրբ հեգնանք պարունակող բանաստեղծական մեկնաբանություն` ժամանակակից քաղքենիական դրսևորումներից մեկի վերաբերյալ: Իսկապես, եթե ճահիճներում բնակվող կոկորդիլոսն է արդեն վաճառվում որպես Նոր տարվա թանկարժեք ուտեստ, ապա միգուցե սա ազդակ հանդիսանա, որպեսզի վերջապես զսպվեն ճոխ սեղանների համար կատարվող և մեր ընտանեկան բյուջեն կաթվածահար անող ամանորյա ծախսերը:

  2. Վարդան says:

    Տղերք ջան որոշ “հալալ” մարդիկ իրենց “հալալ” շրջապատով ուզում էին մի կտոր “հալալ” կոկրդիլոսի միս ուտեն, բայց մենք սկսեցինք էդ մարդկանց ճաշատեսակին էնքան վայիս ըլնել, որ իրենք իրենց կերածից երևի բան չհասկացան: Վերջին հաշվով էդ անտերին մի փեշ փող են տվել, թողեք վայելեն էլի:

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2014
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031