Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Բալով փխրուն կարկանդակ

Հուլիս 06,2014 13:45

Բալով պատրաստված այս կարկանդակը այնքան համեղ է, որ ուղղակի հալվում է բերանում: Քանի դեռ բալի սեզոնը չի ավարտվել, պատրաստեք, եւ դրանից հետո միշտ անհամբեր սպասելու եք հունիսին, որ կրկին ու կրկին պատրաստեք այս համեղ թխվածքը:

balov_pirog_1

Անհրաժեշտ մթերքները
Թարմ բալ- 1 կգ
Կարագ կամ յուղ- 200 գրամ
Շաքարավազ- 200 գրամ
Ձվի դեղնուց- 3 հատ
Ալյուր-2-3 բաժակ
Սոդա- 0,5 թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը
Բալը լվանալ, ազատվել պոչերից:
Սենյակային ջերմաստիճանի հասած կարագը լավ հարել շաքարավազի հետ մինչեւ սպիտակի, ավելացնել ձվի դեղնուցները, շարունակել հարել, մինչեւ դառնա միատարր զանգված: Ավելացնել սոդան, ապա քիչ-քիչ ավելացնել ալյուրը: Պետք է լինի շատ փխրուն, փշրվող խմոր: (Երբեմն այս կարկանդակը պատրաստելիս նաեւ 1 ճաշի գդալ կաթ եմ ավելացնում, այդ դեպքում խմորը լինում է շատ փափուկ, ոչ փխրուն: Երկու տարբերակով էլ շատ համեղ է, կարող եք փորձել երկու ձեւով էլ):

balov_pirog_2
Ձեռքերով տպտպացնելով խմորի 2/3-ը տարածեք ջեռոցի թավայի վրա: Սկսեք բալերը կորիզահան անել եւ գրքի նման բացած շարել խմորի վրա: Ոչ մի բաց հատված չպետք է մնա, ամբողջությամբ ծածկեք բալով:

 

balov_pirog_3balov_pirog_4
Փխրուն խմորի մեկ երրորդը փշրեք բալի վրա: Եթե կաթ եք խառնել խմորին, ու այն շատ փափուկ խմոր է դարձել, կարող եք փոքր-փոքր շրջանակներ անել, շարել բալի վրա:
Դնել նախապես 180 աստիճանի վրա տաքացրած ջեռոցը: Երբ խմորը վարդագունի՝ պատրաստ է: Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց
ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ»
05.07.2014

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2014
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031