Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ջեռոցում կարմրացրած կարտոֆիլ

Հոկտեմբեր 13,2019 12:30

Ավելի հեշտ ու ավելի համեղ տաք ուտեստ, որը թե՛ ինքնուրույն կարող է զարդարել սեղանը, թե՛ հրաշալի խավարտ դառնալ մսեղենի համար, չեք կարող գտնել: Տեսքն էլ՝ գայթակղիչ:

Անհրաժեշտ մթերքները

Կարտոֆիլ- 13-15 հատ

Աղ- 1 թեյի գդալ

Ձիթապտղի յուղ- 2 ճաշի գդալ

Չորացրած ծիթրոն կամ ուրց կամ պրովանսյան խոտերի հավաքածու- 1 թեյի գդալ

Կարմիր կծու պղպեղ- 1 թեյի գդալ

Սխտորի փոշի – 1 թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլները (ցանկալի է վերցնել հնարավորինս մանր եւ համաչափ կարտոֆիլներ) լավ լվանալ: Նկատի ունեցեք, որ կեղեւը չի հեռացվելու, դրա համար պետք է շատ մանրամասն լվանալ, ցանկալի է՝ խոզանակով կամ սպունգով: Լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սառը ջուր եւ դնել եփվելու: Հենց ջուրը եռա, կրակը ցածրացրեք, կափարիչ դրեք, թողեք մարմանդ կրակի վրա եփվի: Պարտադիր չէ շատ փափկի, 15 րոպեն լրիվ բավարար է:

Ջեռոցի թավայի վրա դրեք յուղաթուղթ: Կարտոֆիլները հանեք ջրից եւ շարեք յուղաթղթի վրա՝ իրարից որոշակի հեռավորության վրա: Վերցրեք որեւէ բաժակ, եւ տակի մասով սեղմեք յուրաքանչյուր կարտոֆիլը, որ փոքր-ինչ փխլվի: Ջարդած կարտոֆիլները ցողեք ձիթապտղի յուղով, վրան ցանեք մեկական պտղունց աղ, կարմիր պղպեղ, չորացրած կանաչի եւ սխտորի փոշի:

Դրեք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ 15 րոպեով: Այդ ժամանակահատվածը լրիվ բավարար է, որ կարտոֆիլն ամբողջությամբ եփվի եւ կարմրի:

Հանեք ջեռոցից եւ մատուցեք տաք-տաք: Թեեւ՝ սառը վիճակում էլ շատ համեղ է: Իսկ եթե հետը նաեւ ձմեռային թթու կամ «ճավիկի» թթու մատուցեք, կստացվի անմահական ուտեստ:

 

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հոկտեմբեր 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Սեպ   Նոյ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031