Լրահոս
Տատիս բաժակը
Օրվա լրահոսը

Քինոայով, լոլիկով եւ թարմ դանդուռով աղցան

Հունիս 14,2020 15:30

Երբ այս մթերքները համադրում էի, անկեղծ ասած, չէի սպասում, որ այսքան համեղ աղցան կստացվի: Իրականությունը ոչ միայն արդարացրեց, այլեւ զգալիորեն գերազանցեց ակնկալիքս: Շատ օգտակար ու շատ համեղ աղցան, որը նաեւ բավականին հետաքրքիր տեսք ունի:

Անհրաժեշտ մթերքները

Քինոա (սագախոտ)- 1 բաժակ

Դանդուռ-մեկ կապ

Լոլիկ- 4-5 հատ

Գլուխ սոխ- կես գլուխ

Բուսական յուղ (նախընտրելի է վերցնել կտավատի կամ ձիթապտղի յուղ, սակայն կարող եք վերցնել այն, ինչ ունեք)- 4-5 ճաշի գդալ

Խառը կանաչիներ (համեմ, սամիթ, մաղադանոս)- մի քանի ճյուղ

Կծու կանաչ պղպեղ- 1/4 հատ

Կիտրոնի հյութ- 2 ճաշի գդալ

Աղ, սեւ եւ կարմիր աղացած պղպեղ-ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Դանդուռի պոչի հատվածից 1սմ չափ կտրեք, գցեք, մնացածը շատ լավ լվացեք, ապա դրեք ջրքամվելու: Լոլիկն ու խառը կանաչին նույնպես լավ լվացեք:

Քինոան լցրեք ցանցի մեջ եւ տաք ջրով լավ լվացեք: Ապա լցրեք կաթսայի մեջ, վրան առատ ջուր ավելացրեք եւ դրեք եփվելու 10-15 րոպե: Կրակն անջատելուց 4-5 րոպե առաջ կես թեյի գդալ աղ ավելացրեք: Ջրքամեք եւ թողեք հովանա:

Մինչ քինոան սառչում է, կտրատեք լոլիկը, լցրեք աղցանամանի մեջ: Վրան ավելացրեք շատ մանր կտրատած սոխն ու կծու կանաչ պղպեղը, խառը կանաչիները: Ավելացրեք նաեւ կտրատած դանդուռը:

 

Հովացած քինոան ավելացրեք, լավ խառնեք, լցրեք բուսայուղը, կիտրոնի հյութը, համեմեք աղով եւ պղպեղով, նորից լավ խառնեք եւ մատուցեք:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունիս 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մայիս   Հուլ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930