Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ռիկոտայով եւ կաթնաշոռով լցոնած պաստա (տեսանյութ)

Սեպտեմբեր 13,2020 14:58

Ռիկոտայով (կաթնաշոռանման պանիր է, որը ստացվում է մոցարելա պանրի արտադրության ընթացքում) կամ կաթնաշոռով լցոնված պաստաները իտալական ամենահայտնի ուտեստներից են: Այդ լցոնով իտալացիները շատ հաճախ լցոնում են ռավիոլիները, ինչպես նաեւ՝ լազանյա, կանելոնի են պատրաստում: Այս անգամ ռիկոտայով կլցոնենք «կոնչիլյոնի» կոչվող պաստան, որն իրենցից ներկայացնում է խոշոր, խխունջանման խմոր:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խխունջանման պաստա կոնչիլյոնի – 250 գրամ

Ռիկոտա-400 գրամ (կամ կարելի է վերցնել 200 գրամ կաթնաշոռ, 200 գրամ ռիկոտա)

Պարմեզան- 50 գրամ

Բազիլիկ- 10-15 ճյուղ

Ձիթապտղի յուղ-3 ճաշի գդալ

Լոլիկի թանձրուկ (պասատա)- մոտ 1 լիտր

Սխտոր-4 պճեղ

 

Պատրաստման եղանակը

Իտալացիները ինչպես լազանյան, այնպես էլ կանելոնին եւ կոնչիլյոնին հիմնականում նախապես չեն եփում: Սակայն, եթե դուք նախընտրում եք, որ շատ փափուկ լինի ձեր ուտեստը, կոնչիլյոնիները նախապես 5 րոպե եփեք: Ես երբեք նախապես չեմ եփում, քանի որ ինձ դուր է գալիս պաստան «ալ դենտե», այսինքն՝ ատամի տակ զգացվող, վիճակում: Բայց, ինչպես ասում են, ճաշակին ընկեր չկա:

Սկզբում պետք է պատրաստել թանձրուկը: Քանի դեռ թարմ լոլիկների սեզոնն է, կարող եք թարմ լոլիկով պատրաստել: 1,5 կգ լոլիկից հեռացրեք կեղեւը եւ դրեք կրակին եփելու մոտ 10-15 րոպե, որից հետո բլենդերով մանրացրեք, կամ լոլիկը քերեք խոշոր ատամներով քերիչով, ապա դրեք կրակին եփվելու: Լոլիկներին ավելացրեք նաեւ մանրած 3 պճեղ սխտորը, թողեք եփվի եւս 10-15 րոպե:

Եթե պատրաստի թանձրուկն եք օգտագործում, ապա լցրեք այն փոքրիկ կաթսայի մեջ, մեջը լցրեք կտրատած սխտորը եւ եփեք 15 րոպե:

Մինչ պասատան (լոլիկի թանձրուկը) պատրաստվում է, նախ միացրեք ջեռոցը, որ տաքանա 200 աստիճան: Ապա՝ իրար խառնեք ռիկոտան, կաթնաշոռը, մանր կտրատած 1 պճեղ սխտորը, 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղը, կտրատած բազիլիկը, պարմեզանի կեսը, եթե ունեք պեստո թանձրուկ, ապա նաեւ՝ 1 լիքը ճաշի գդալ պեստո:

Պատրաստի լոլիկի սոուսից լցրեք ջեռոցի տարայի մեջ: Կոնչիլյոնիները լցոնեք  ռիկոտայի խառնուրդով եւ շարեք լոլիկի թանձրուկի վրա:

 

Լցոնած պաստաների վրա լցրեք թանձրուկը: Թանձրուկը պետք է ամբողջովին ծածկի ձեր կոնչիլյոնիները, եթե չի ծածկել, եւ չունեք այլեւս թանձրուկ, պարզապես մի քանի ճաշի գդալ տոմատի մածուկը բացեք ջրով,  դա լցրեք:

Վրան ցանեք մնացած պարմեզանը եւ դրեք ջեռոցը մոտ 35-40 րոպեով:

Մատուցեք տաք-տաք, վրան կարող եք ցանել էլի պարմեզան, ձիթապտղի յուղ կարող եք ցողել, եւ բազիլիկի տերեւ դնել՝ տեսքի համար:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Սեպտեմբեր 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Օգո   Հոկ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930