Մեր ընթերցողներից Լուսինե Մանասյանը ներկայացնում է նուրբ, բուրավետ և աներևակայելի համեղ մեղրով ռուլետի այս բաղադրատոմսը:
Ռուլետը շատ փափուկ և քնքուշ է ստացվում։ Դա բնորոշ է բոլոր տեսակի մեղրով թխվածքներին։ Մեղրի համը լավ համադրվում է թեթևակի աղացած ընկույզի հետ։
Խմորը հիանալիորեն բարձրանում է թխելու ժամանակ, ստացվում է շատ ճկուն և հեշտությամբ ոլորվում է՝ ռուլետ ձևավորելով: Դրա հետ բացարձակապես ոչ մի խնդիր չեք ունենա։
Մեղրով ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
Կարդացեք նաև
_Ալյուր – 250 գ
_Ձու – 4 հատ + 2 սպիտակուց
_Շաքարավազ – 200 գ
_Մեղր – 3 ճաշի գդալ
_Սոդա – 1 ճաշի գդալ
Կրեմի համար
_Տնական թթվասեր – 600 գ
_Շաքարավազ – 150 գ
_Վանիլային շաքարավազ – 1 տուփ
Ռուլետը ձևավորելու համար
_Խտացրած կաթ (եփած) – 200 գ
_Թթվասեր – 2-3 ճաշի գդալ
_Գետնանուշ – 350 գ
_Աղ – մի պտղունց
_Շոկոլադ – 50 գ
Մեղրով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն հարել շաքարավազի հետ հարիչով մինչև թեթև ու փարթամ դառնալը։ Ես սովորաբար հարում եմ մոտ 10 րոպե, առանց հարելը դադարեցնելու՝ ավելացնելով մեկ ճաշի գդալ մեղր։
_Ալյուրը մաղել սոդայի հետ։ Եվ շարունակելով ձվի զանգվածը ցածր արագությամբ հարել՝ մեկական գդալով ավելացնել ալյուրը։
_Խառնել բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթ զանգված ստացվի:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և խմորը լցնում մեջը։
_Թխել 190 աստիճանի տակ, 20-25 րոպե։ Մեղրի պատճառով թխվածքաբլիթը շատ արագ մգանում է, ուստի պատրաստ լինելը ստուգեք չոփիկով։
_Պատրաստի բիսկվիթը յուղաթղթով դնել սրբիչի վրա և գլորել ռուլետի նման, թողնել սառչի։ Բիսկվիթը բարձր է ստացվում, բայց քանի որ փափուկ է, ուստի առանց խնդիրի ոլորվում է:
_Գետնանուշը պետք է դանակով կտրատել կամ գրտնակով թեթևակի տրորել, խոշոր կտորներ ստանալ, ավելացնել աղ և տապակել թխման թերթիկի վրա ջեռոցում՝ մինչև բաց ոսկե դարչնագույնը 10-15 րոպե։ Անպայման աղ ավելացրեք, այն շատ տեղին կլինի:
_Կրեմի համար վերցնել թանձր տնական թթվասեր և հարել շաքարավազի հետ՝ ավելացնելով վանիլային շաքարավազ։
Կրեմը շատ է ստացվում, բայց խորհուրդ չեմ տա նվազեցնել դրա քանակը։ Ռուլետի կտորներից բացի այն կարելի է մատուցել առանձին ամանի մեջ։ Հավատացեք, ամբողջ կրեմը կվերջանա )
_Ռուլետը բացեք՝ զգուշորեն հանելով յուղաթուղթը։
_Առատորեն պետք է քսել թթվասերով կրեմը։
_Ռուլետը կրկին ոլորել և դնել սառնարանը։
_Եփած խտացրած կաթը խառնել թթվասերի հետ։ Զանգվածը պետք է լինի ճկուն, հեշտությամբ քսվի ռուլետի վրա, բայց չթափվի։ Ուստի թթվասերն աստիճանաբար ավելացրեք, վրան քսելու զանգվածի թանձրությունը կախված է հենց թթվասերի խտությունից։
_Ռուլետի վերևն ու կողքերը ծածկել խտացրած կաթի և թթվասերի զանգվածով և ցանել գետնանուշով՝ թեթև սեղմելով կրեմին։ Ծածկեք ռուլետի և՛ վերևը, և՛ կողքերը:
_Շոկոլադը հալեցնել ջրի գոլորշու վրա, լցնել տոպրակի մեջ և բարակ շերտերով զարդարել ռուլետը։
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր ՝ https://baxadratomser.am/