Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Շերտավոր կարկանդակներ՝ գունավոր բանջարեղենով

Փետրվար 16,2020 15:00

Ձմռան այս ամիսներին վիտամինների պակասը լրացնելու համար պատրաստեք այս գեղեցիկ եւ շատ համեղ նախուտեստը եւ մատուցեք ինչպես առօրյա, այնպես էլ տոն օրերին:

Անհրաժեշտ մթերքները

Շերտավոր խմոր- 500 գրամ

Ձվի դեղնուց- 1 հատ

Գլուխ սոխ-1 հատ

Պրաս (лук порей)- 1 հատ

Սխտոր-3 պճեղ

Գազար-1 հատ

Թարմ կարմիր պղպեղ-1 հատ

Բրոկոլի-1 փոքրիկ գլուխ

Դդմիկ-1 հատ

Ֆենխել-1 հատ

Բուսական յուղ-4-5 ճաշի գդալ

Թթվասեր-3 ճաշի գդալ

Ինչպես նաեւ՝ հավի կրծքամիս (հավով կարկանդակների համար)- 2 կտոր

Համեմունքներ- ըստ ճաշակի (աղ, սեւ եւ կարմիր աղացած պղպեղներ, չորացրած կանաչիներ, հավի համար նաեւ՝ խմելի սունելի կամ քարրի)

Թարմ կանաչիներ- 10 ճյուղ

Պատրաստման եղանակը

Բոլոր բանջարեղենները նախապես լավ մաքրել եւ լվանալ: Նախապես ասեմ, որ ամենեւին պարտադիր չէ՝ վերը նշված բոլոր տեսակի բանջարեղեններից ավելացնել, կարեւորը հիմնական մի քանի տեսակն են՝ սոխը, սխտորը, գազարն ու բրոկոլին, մնացածը՝ ըստ պատեհության:

Սկզբում կտրատել սոխը, պրասասոխը եւ սխտորը: Զգուշացնեմ, որ հատկապես պրասը պետք է շատ մանրամասն լվանալ, բոլոր տերեւներն իրարից առանձնացրեք, նոր լվացեք:

Թավան տաքացնել, լցնել բուսական յուղը: Ապա ավելացնել կտրատած սոխ-սխտորը:

1-2 րոպե տապակվելուց հետո ավելացրեք կտրատած գազարը, պղպեղը, ֆենխելը, բրոկոլիի ցողունները:

Եվս 1-2 րոպեից ավելացրեք կտրատած դդմիկն ու բրոկոլիի ծաղիկները: Պարբերաբար խառնեք բանջարեղենը, որ հավասարաչափ տապակվի:

Ավելացրեք աղ, սեւ եւ կարմիր աղացած պղպեղ, ձեր նախընտրած չորացրած կանաչիները: Մոտ 5-6 րոպե տապակվելուց հետո ավելացրեք թթվասերը, լավ խառնեք, անջատեք կրակը, ավելացրեք կտրատած թարմ կանաչիները եւ թողեք սառչի:

Եթե պատրաստում եք նաեւ հավով տարբերակը, ապա առանձին թավայում քիչ բուսայուղով տապակեք հավի կրծքամսի նախապես համեմված մանր կտորները (կարող եք համեմել աղ-պղպեղ-խմելի սունելի-սխտորի փոշի խառնուրդով): Պարբերաբար խառնեք, որ բոլոր կողմերից լավ տապակվի: Դա կտեւի մոտավորապես 10-15 րոպե:

Տապակված հավի վրա նույնպես կտրատեք թարմ կանաչիներ:

Տապակած բանջարեղենի մի մասն ավելացրեք հավին, իսկ մնացածը թողեք որպես բուսական ուտեստ:

Մինչ բանջարեղենի խառնուրդը հովանում է, պատրաստեք խմորը:

Ջեռոցը տաքացրեք 210-220 աստիճան: Շերտավոր խմորը կտրատեք ձեր նախընտրած ձեւով, օրինակ՝ շրջանաձեւ: Վրան քսեք ձվի դեղնուց: Կարող եք վրան քունջութ ցանել: Դրեք ջեռոցը, թող եփվի: Հենց լավ բարձրանա եւ կարմրի, անջատեք:

Հանեք ջեռոցից, թողեք հովանա: Մեջտեղից կիսեք, լցոնը լցրեք եւ ծածկեք «կափարիչով» եւ անմիջապես մատուցեք:

Աշխատեք պատրաստել ճիշտ այնքան կարկանդակներ, որքան մատուցելու եք: Ավելի լավ է պատրաստի խմորն ու միջուկը առանձին-առանձին պահեք, երբ պետք լինի՝ նոր լցոնեք ու մատուցեք:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829