Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Գունավոր մրգերն ու բանջարեղենը պաշտպանում են

Հունվար 10,2013 18:14

Որքան գունավոր ու վառվռուն են մեր սննդակարգում օգտագործվող  մրգերն ու բանջարեղենը, այնքան ավելի քիչ հակաքաղցկեղային նյութեր են պարունակում նրանք. այս մասին հայտնում են ամերիկացի դիետոլոգները:

Օրինակ կարմիր խնձորն իր մեջ պարունակում է այնպիսի գունանյութեր, որոնք օգտակար են, եւ պաշտպանում են ԴՆԹ-ի բջիջները քաղցկեղից: Նմանատիպ ազդեցություն ունի նաեւ «բրոկոլին», անանասը եւ այլն: Նարնջագույն մրգերն ու բանջարեղենը «իրենց պաշտպանության տակ» են վերցնում հաստ աղիքը, շագանակագեղձն ու թոքերը:

Դիետոլոգները այս ամենը բացատրում են հետեւյալ կերպ. բանն այն է, որ այս տեսակ մրգերի ու բանջարեղենի մեջ եղած գունանյութերը հակաթույնի դեր են կատարում՝ պաշտպանելով օրգանիզմում եղած առողջ բջիջները քաղցկեղից:

Լիկա ԳԼԱՄՈՒՌՅԱՆ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2013
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031