Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խոզի միսը՝ քաղցրաթթու թանձրուկով

Նոյեմբեր 06,2016 12:30

Ե՛վ համեղ, ե՛ւ տոնական տեսք ունեցող այս ուտեստը կարող եք առաջարկել ձեր հյուրերին ու ընտանիքին՝ վստահ լինելով, որ նրանք դժգոհ չեն մնա:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խոզի փափկամիս- 0,5կգ

Սխտոր- 2 պճեղ

Կոճապղպեղի արմատ- մի փոքրիկ՝ 2-3 սմ-անոց կտոր

Կծու չիլի պղպեղ- 0,5 հատ (թարմ պղպեղ չլինելու դեպքում կարող եք փոխարինել աղացած կծու կարմիր պղպեղով)

Սոյայի թանձրուկ (սոուս)- 3-4 ճաշի գդալ

Բուսական յուղ (ցանկալի է քունջութի յուղ, սակայն կարող եք վերցնել ցանկացած ոչ շատ սուր համով բուսական յուղ՝ եգիպտացորենի, գետնանուշի կամ արեւածաղկի)-3-4 ճաշի գդալ (միսը համեմելու համար)

Արեւածաղկի կամ եգիպտացորենի յուղ- 3 ճաշի գդալ (տապակելու համար)

Մեղր կամ շագանակագույն շաքարավազ- 1 ճաշի գդալ

Բրնձի քացախ (կարող եք փոխարինել ցանկացած այլ քացախով)-2 ճաշի գդալ

Չորացրած անանուխ-1 թեյի գդալ

Գլուխ սոխ-1 հատ մեծը կամ 2 հատ փոքրը

Կարմիր թարմ պղպեղ- 2-3 հատ

Եգիպտացորենի հատիկներ- 3-4 ճաշի գդալ(կարող եք վերցնել ինչպես պահածոյացված, այնպես էլ՝ թարմ եփած եգիպտացորեն)

Օսլա (եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի)- 1 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

xoz1

Խոզի փափկամիսը երկար-բարակ կտրատել: Քերիչով անցկացնել մաքրած եւ լվացած սխտորն ու կոճապղպեղի արմատը, ավելացնել մսին: Ավելացնել նաեւ քացախը, սոյայի թանձրուկը, բուսական յուղը, մեղրը կամ շաքարավազը, կծու պղպեղը, չորացրած կանաչին: Լավ խառնել, թողնել միսը համեմվի: Նկատենք, որ սոյայի թանձրուկը բավականին աղի է եւ հավելյալ աղի կարիք չի զգացվում, սակայն եթե առանձնապես աղակեր եք, կարող եք մի փոքր էլ՝ ձեր ճաշակով աղ ավելացնել: Թողեք համեմվի առնվազն մեկ ժամ, իսկ սառնարանում համեմված միսը կարող եք պահել անգամ 3-4 օր:

xoz2 xoz3

Խորը թավան, ցանկալի է «վոկ» տեսակի, որի տակի շառավիղն անհամեմատ փոքր է վերնամասի շառավղից, լավ տաքացնել, ավելացնել արեւածաղկի կամ եգիպտացորենի յուղը: Համեմված միսը լցնել թավայի մեջ, մոտ տասը րոպե տապակել, պարբերաբար խառնելով՝ բարձր կրակով: Ավելացնել շերտատած սոխը, շարունակել տապակել, ավելացնել կարմիր թարմ պղպեղը, եւս 10 րոպե տապակեք՝ խառնելով: Եթե բավարար քանակի հյութ չունի միսը եւ զգում եք, որ կարող է կպնել թավայի հատակին, կարող եք 50-100 գրամ կարմիր գինի ավելացնել, իսկ եթե ոչ՝ պետք չէ:

xoz4 xoz5

Օսլան փոքր բաժակի մեջ լավ խառնեք 2-3 ճաշի գդալ ջրի հետ, ավելացրեք մսին, նույն պահին ավելացրեք նաեւ եփված կամ պահածոյացված եգիպտացորենը: Ի դեպ, եգիպտացորենն այս բաղադրատոմսով առանձնապես կարեւոր դեր չի խաղում, այնպես որ՝ եթե չունեք, մի մտածեք: Խառնեք միսը, եւս 2-3 րոպե թողեք եփվի եւ անջատեք: Առկայության դեպքում թարմ համեմ ավելացրեք:

Կարող եք մատուցել խաշած բրնձի հետ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա Բարսեղյանը

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Նոյեմբեր 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հոկ   Դեկ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930