Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Վարսակով եւ կիտրոնով դիմադրողականությունը բարձրացնող ըմպելիք

Մարտ 02,2016 11:00

Առողջարար ըմպելիք կարող եք պատրաստել մասուրի պտուղներով: Մեկ լիտր մասուրի գինի ստանալու համար անհրաժեշտ է 1,7 կիլոգրամ չոր կամ թարմ մասուր: Պտուղները աղալ խոշորհատ, պլաստմասսե աղացով: Աղացած զանգվածի վրա ավելացնել 1 լիտր եռման ջուր: Հովանալուց հետո ավելացնել 10-20  գրամ խմորիչ, կես կիլոգրամ  շաքարավազ, կես լիտր գոլ ջուր եւ ամանը ծածկել թանզիֆով: 30-40 օր հետո զգուշությամբ քամել եւ լցնել ապակե տարայի մեջ:

Մասուրի եւ արոսի պտուղների եփուկը օրգանիզմին տոնուս հողորդող լավագույն խմիչքներից է համարվում: Ուժերի անկման, ախորժակի թուլացման նշաններ զգալուն պես պետք է անմիջապես սկսել օգտագործել այս հրաշալի միջոցը:

Մասուրի եւ արոսի պտուղները հավասար քանակությամբ խառնել իրար, ապա 2 ճաշի գդալ պտուղը 2 բաժակ եռման ջրում 10 րոպե եփել մարմանդ կրակի վրա: Եփուկը լցնել լավ փակվող ամանի մեջ, 4 ժամ պահել մութ եւ զով տեղում: Ապա հեղուկը թանզիֆով քամել եւ օրական 2-3 անգամ խմել, ուտելուց 30 րոպե առաջ՝ կես բաժակ:

Դիմադրողականությունը բարձրացնող ըմպելիք. վարսակը մաքրել, լվանալ, թրջել սառը ջրով եւ եռացնել 1-2 րոպե: 3-4 ժամ թողնել տաք տեղում: Կիտրոնը քերել եւ ավելացնել եփուկի վրա: Երկտակ թանզիֆով քամել, հյութի  վրա լցնել մեղր եւ կիտրոնահյութ: Խմել տաք վիճակում:

1,5 լիտր ջրին՝ 1,5 բաժակ վարսակ, 1 ճաշի գդալ մեղր եւ կես կիտրոն:

Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
01.03.2016

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մարտ 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Փետ   Ապր »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031